Våra kroppar ställer ofta till det för oss, gärna genom funktioner som vi oftast har stor användning för. Men när något blir fel kan dessa livsnödvändiga funktioner ställa till det en hel del. Många olika olägenheter handlar just om detta.

  • Hyperhidros är överdrivna svettningar, vilket kan bli ett svårt socialt handikapp. En behandling som används är botox, ämnet som även används mot bl.a. rynkor. Mer information om behandlingar av hyperhidros finns på adressen http://www.svett.se.
  • Alla tonåringars stora nemesis är finnar, även känt som acne. Det finns många olika behandlingar mot acne, som kan baseras på acetylsalicylsyra, hormoner eller antibiotika. En hudläkare kan ge mer information. I framtiden kommer dock behandlingar med antibiotika att bli mer sällsynta, eftersom man vill minska risken för resistens hos bakterier.
  • Människan har hår på kroppen för att isolera mot kyla, men idag sköter framför allt våra kläder den funktionen. Generande hårväxt kan också vara ett problem, och kanske det som människan har arbetat längst och mest ihärdigt för att bli av med. Därför finns det rakhyvlar, epilatorer, vaxningar, laserbehandlingar m.m.

För vissa är den här typen av behandlingar rent kosmetiska, men för andra sätter de stopp för ett problem som varit så allvarligt att det nästan blivit ett handikapp.