Om du känner att du svettas mycket, kanske när du inte ens rör på dig, kan det vara så att du lider av hyperhidros. Det är när man helt oprovocerat producerar stora mängder svett. Det är inte farligt att lida av men det kan vara nog så jobbigt.

Om du misstänker att du svettas mer än du bör kan du boka tid på svettklinik för konsultation och där kan du också få förslag på olika behandlingar. Det finns till exempel olika deodoranter, tabletter och botoxinjektioner att välja mellan.

”Om du under lång tid har lidit av extrema svettningar kan vilka metoder som helst vara uppskattade så länge svettningarna upphör.”

Bli av med svettningarna

Om du under lång tid har lidit av extrema svettningar kan vilka metoder som helst vara uppskattade så länge svettningarna upphör. Innan du får tid på en svettklinik kan du dock prova en del olika metoder på egen hand. En lite starkare deodorant än den du vanligtvis använder kan vara ett förslag. Det kan också vara läge att titta lite på vad du äter. Om du äter mycket stark mat kan det vara den som gör att du svettas mycket. Om du är överviktig kan du också svettas mer när du rör på dig. Då kan ökad träning och viktnedgång vara ett alternativ. Lider du av hyperhidros kommer dock inte de här sakerna att hjälpa nämnvärt.

Finns bara få biverkningar

En av de behandlingar som brukar vara mest effektiva vid extrema svettningar är botoxinjektioner. Det kan kännas lite läskigt att få ett främmande ämne insprutat i kroppen men det verkar lokalt och har bara ett fåtal biverkningar som alla är övergående.