Tiden då man inte visste att det var farligt och alla rökte är länge förbi. Men, även då vi vet att det är otroligt farligt så är det många som söker och som verkar blunda för riskerna. Varför är det så?

Vi människor vill gärna se oss som smarta och att vi har koll på läget. Men då det är så många av oss som röker så börjar man undra på hur mycket vi älskar livet och hur smarta vi egentligen är. För det här med cigaretter för verkligen ingenting gott med sig: Man luktar illa, ökar risken för sjukdomar som inte alls är roliga samt att det är otroligt dyrt och att många cigaretter förs in illegalt och är obeskattad vilket betyder att staten förlorar pengar och det kan bli ytterligare höjningar.  Enligt HUI så är 13,4 procent av de cigaretter som röks i Sverige obeskattade. Vad vi hellre vill se är siffror som visar att det blivit en sänkning med 13,4 procent på människor som röker. För visst är det märkligt att människor fortfarande röker, det går inte att säga för många gånger. Nu när e-cigaretterna börjar komma på frammarsch så kanske det blir fler sänkningar och att den farliga ciggen helt kan utrotas.

Varför e-cigg?

På http://ecocig.se/ kan du beställa dina e-cigaretter med många smakämnen till för att få en cigarett som passar dig och som ska hålla dig från att köpa ett farligt paket i butiken. Varför du ska välja en ecigg är för att du känner att du vill bli fri från ditt begär och börja en ny och lite bättre vana. Att använda nikotinplåster hjälper inte alla då det ofta är rörelsen att föra cigaretten mot munnen som är den svåraste att bryta. Och just det får du behåll med en e-cigarett. Man kan ungefär säga att det är som om du röker som förut fast det är lite nyttigare och kommer ut lite annan rök. För, handen på hjärtat, du röker väl inte för att få sjukdomar utan du röker väl för att du är beroende och att du vill blåsa ut rök?