massage av gravid i naturenDet finns några olika skeden i livet som verkligen kan kallas livsomvälvande. Det som kanske allra mest förtjänar det omnämnandet är när man får reda på att man är gravid.
Att vara med om sin första graviditet är något som knappt går att beskriva med ord. Det är en mycket speciell period i ens liv, där känslorna varierar mellan ändlös lycka och förväntan till maktlöshet och djup oro. Ens kropp förändras snabbt, och humöret kan pendla både upp och ner. Dessutom kan man få så kallade ”cravings” efter olika maträtter, grönsaker, sötsaker eller liknande. Det kan handla om alltifrån fikon och avokado till choklad och pasta. Detta kan upplevas märkligt, särskilt med tanke på att man plötsligt kan få ett sug efter något man tidigare inte alls tyckt om.

Ta hand om dig!

Under en graviditet är det viktigt att man tar hand om sig själv. Aldrig har man väl förtjänat eller behövt omtanke och avkoppling så mycket som nu! Att ta hand om sig kan man göra på flera olika sätt. För en del handlar det om att man går och shoppar nya kläder. Bara för att man blir gravid behöver man inte tappa stilen helt! Nuförtiden är det populärt med leggings, till alla blivande mammors stora lycka! Detta plagg kan enkelt kombineras med en lös tunika. Snyggt och bekvämt! Annat man kan göra för att skämma bort sig under en graviditet, och som dessutom är väldigt nyttigt för en gravid kvinna, är att gå på så kallad gravidmassage. En sådan utförs efter den 15:e veckan, och är både behandlande och avslappnande. Eftersom det kan bli svårt att ligga på mage under massagen får man under en gravidmassage istället ligga på vardera sidan. Detta är ett perfekt läge för att arbeta upp länd- och bröstrygg, och man kommer faktiskt åt nacke och skuldror på ett annat, bättre sätt än om man ligger på mage. Om du är ute efter en prisvärd gravidmassage i Stockholm kan vi varmt rekommendera Sthlm Physique som är centralt beläget på St Eriksplan. Oavsett vilken form av avslappning eller avkoppling du föredrar är det viktiga att du tar dig tid till det – because you’re worth it!