Att arrangera en begravning är aldrig lustfyllt. Särskilt om det är någon du stod väldigt nära som dött. I den här artikeln får du tips på vart du som bor i Malmö och har drabbats av ett dödsfall kan vända dig för att få hjälp med begravningsceremonin och mycket annat.

Bor du i Malmö och har drabbats av ett plötsligt dödsfall i familjen? Det är bara att beklaga. Du har en tung period framför dig. För att göra den första delen av sorgeperioden enklare att bära är det en bra idé att ta hjälp med begravningen. Av Fenix Begravning kan du få all hjälp du behöver. De hjälper dig inte bara med att planera och arrangera begravningsceremonin, de kan också hjälpa dig med juridiska frågor som kan uppstå kring dödsboet.

Få hjälp för att parera den första perioden efter dödsfallet

begravningAtt drabbas av en närståendes bortgång är bland de tuffaste sakerna som kan drabba dig i livet. Som Vårdguiden skriver reagerar människor på olika sätt, men de vanligaste reaktionerna är bland annat:

  • Overklighetskänslor
  • Ångest och tankar på döden
  • Djup saknad efter personen som gått bort

Det är jobbigt nog att uppleva känslor som dessa, än jobbigare blir det att mitt i alltihop arrangera en begravning. Att ha en begravningsentreprenör som står på din sida och tar hand om mycket av det praktiska kring dödsfallet kan därför underlätta mycket.

Att arrangera en begravning i Malmö under rådande förutsättningar

En effekt av den pågående coronapandemin är att det inte är möjligt att arrangera begravningar på vanligt sätt. Hur många människor som får samlas på en och samma plats är när detta skrivs begränsat till 8 personer och det kommer troligtvis fortsätta vara så för en ganska lång tid framöver. Ett sätt att komma runt detta är att anordna en streamad begravning. Det kan en professionell begravningsentreprenör som Fenix Begravning hjälpa dig med. Vad som då görs är att entreprenören livesänder begravningen via en särskild webbadress. Adressen skickas till de vänner och anhöriga som annars skulle närvarat på begravningen. Som nämndes tidigare kan Fenix hjälpa dig med alla delar av arrangemanget. Från musikval till vilka texter som ska läsas och hur dödsannonsen ska utformas.