Simning är en av de bästa formerna av träning med sin egenskap att förena kondition och styrka på ett unikt sätt. Det är en träningsmetod som passar alla människor, inklusive personer som har problem med leder eller är överviktiga då vattnet ger tyngdlöshet. Du belastar inte kroppen som vid exempelvis löpning eller styrketräning och kan själv styra hur mycket du tar i.

Om du verkligen vill satsa på din hälsa kan en egen pool var en av de bästa investeringarna du kan göra. Här kan du simma precis när du vill och dessutom ha mycket annat roligt som att koppla av eller ha ett poolparty. Det finns flera olika typer av pooler och vilken modell som passar dig bäst beror dels på vilket utrymme du har, del på hur du hade tänkt använda den.

Bättre fysik och sinne

Det finns flera fysiska fördelar med att simma regelbundet som till exempel starkare hjärta och lungor, smalare midjemått och förbättrat skelett. Lite mer oväntade fördelar är de psykologiska, som enligt Steg för Hälsa inkluderar saker som bättre självkänsla, mer balanserad känslovärld och en positivare livsattityd. Bara gott, med andra ord! Med regelbunden träning kommer du alltså inte bra i form fysiskt, du blir starkare mentalt också.

Välj pool efter syfte och plats

Om du vill simma långa längder är det självklart bra om du kan installera en pool av större modell men det finns även bra lösningar för mindre storlekar. Genom att installera en stark jetström kan du simma motströms och få en ordentlig genomkörare varje gång. Strålen kan också användas till avkopplande massage mellan passen som motverkar träningsvärk och mjukar upp muskler och leder som fått jobba hårt.

Professionella atleter och tränare vet hur viktigt det är med återhämtningen då det ju är då som kroppen bygger upp musklerna, stärker lederna och reparerar sig. Till det kommer de psykologiska effekterna av att vila upp sig, då det är ett tillfälle att bearbeta tankar, stressa ner och bara få vara. Med en pool kan du få många sköna stunder och det är även ett nöje för familj och vänner.