När det nya året kommer är det många som bestämmer sig för att ändra på sina liv genom att börja träna mer. Över en miljon svenskar har gjort det nyårslöftet men endast några av dem kommer hålla det. Hur gör man så att löftet hålls och varför ska man träna överhuvudtaget?

5742413--

Hela 1,2 miljoner vuxna svenskar hade nyårslöftet att de ska börja träna och röra på sig mer i år, skriver Helsingborgs dagblad. Det är en känd idrottsförening som gjort undersökningen med detta resultat och av de tillfrågade svarade nästan var femte att de lovar sig själva mer träning under 2015. De som arbetar på de olika gymmen runt om i landet säger att de flesta brukar hålla sitt nyårslöfte i hela januari månad men sedan i slutet på februari, brukar intresset ha mattats av. Men hur gör man då för att ändra om sitt liv och faktiskt hålla sitt löfte?

Hitta rätt träningsform

Till att börja med måste man fråga sig själv om man verkligen är en person som passar på ett gym. Många kanske känner att gymmet är det enda alternativet men man kan faktiskt bestämma sig för att träna på egen hand. Vill man ha lite råd och motivation till sin egenträning kan man få det på till exempel http://maxadinfettforbranning.se. För det spelar faktiskt inte så stor roll var man tränar, bara att det blir av några gånger i veckan, skriver Västerbottens-Kuriren.

Varför träna?

Men varför ska man ens börja träna? Den frågan ställer sig många. Det finns många anledningar men framförallt lever man längre, får en högre livskvalitet och man mår även bättre under tiden man åldras om man tränar.

”Om du inte tränat regelbundet över längre tid kan du, oavsett ålder, förbättra din fysiska kapacitet avsevärt genom att börja träna.” Läs mer.