Den som vill må bättre och få bättre hälsa kan börja med att se över sin kost. Det finns nämligen massor av förändringar man kan göra i kosten för att må bättre. Till exempel kan man ånga sin mat, äta kosttillskott och öka sitt intag av frukt och grönt.

1742167-garden-salad

Ångad mat kan leda till en bättre hälsa och ger mer näring, rapporterar Svenska Dagbladet. Med hjälp av en varmluftsugn med ånga behåller nämligen maten sina näringsämnen och gör att det man stoppar i sig är både gott och leder till att man mår bättre. Flera undersökningar visat att mat som är tillagad i ånga innehåller betydligt fler mineraler och vitaminer än vad kokad mat gör. Färre ämnen försvinner under tillagningsprocessen och maten blir därmed mer hälsosam och nyttig.

Kosttillskott ger bättre hälsa

Att äta sin mat ångad istället för kokt kan alltså leda till bättre hälsa. Men ångad mat är inte det enda man kan äta för att må bättre. I Göteborgs-Posten kan man nämligen läsa att många anser att kosttillskott är vägen till en bättre hälsa. Många svenskar lider nämligen av en brist på till exempel D-vitamin och järn, vilket vi alltså inte lyckas få i oss genom den vanliga kosten. I dessa fall kan kosttillskott vara ett riktigt bra komplement för att få i sig allt det man behöver och bevara sin goda hälsa. Ett kosttillskott som blivit väldigt uppskattat av många och som innehåller de nödvändiga vitaminerna och mineralerna är Vitaepro som man kan beställa på http://www.vitaepro.se.

Mer frukt och grönt

Något annat som vi svenskar måste bli bättre på att äta, som helt klart kommer att förbättra vår hälsa, är frukt och grönt. På Allehanda.se kan man läsa att svenskarna i allmänhet äter för lite av det gröna och att det främst är i Norrland som man är dålig på att äta det. Enligt Livsmedelsverket ska vi äta minst 500 gram frukt och grönt varje dag, och det är det långt ifrån alla som gör. Bland några av de norrländska kommunerna ser det ut så här när det kommer till hur många procent som äter frukt och grönt minst tre gånger i veckan:

  • Sundsvall – 21 procent
  • Örnsköldsvik – 20 procent
  • Timrå – 18 procent
  • Sollefteå – 17 procent