Människan är en social varelse och vi behöver regelbundet träffa andra människor för att vi ska må bra och utvecklas. Det är med andra ord viktigt att umgås med likasinnande för vår hälsas skull och vad kan då vara bättre än att sitta ner tillsammans en stund och prata över en god bit mat?

Att träffas och umgås över en bit mat brukar alltid vara trevligt. Oavsett om man sitter ner med sin familj, sina vänner eller sina arbetskollegor. Men ibland är det svårt att hitta tiden till att handla och laga mat och då kan det vara smart att använda sig av Linas matkasse. Då får du nämligen regelbundet hem matkassar med bra råvaror och härliga recept som inspirerar dig till att laga en god middag efter jobbet. Under sommarsemestern ska det självklart lagas mat och det helst på grillen. Men grillning handlar om mycket mer än mat. I en artikel från DN så skrivs det om det svenska grillfenomenet:

”–Grillen har blivit en modern statussymbol. Precis som en snygg, ny bil blir den en testosteronhöjare som mannen kan spegla sig i. Röken, kolen och attributen vid grillning kan också ses som typiskt manliga, precis som att det grillade köttet med den robusta ytan känns mer ”man” än exempelvis mjukt, kokt kött, säger Jonas Borssén, kokboksförfattare, grillexpert och aktuell som Grilldoktorn i radions P4.”

Men även om grillen nu klassas som en statussymbol så går det inte att komma ifrån hur god maten blir när man lägger på ett par härliga spett fyllda med mört kött och färska grönsaker. Och självklart är det inte bara män som grillar utan även många kvinnor är duktiga på det, även om de kanske låter männen sköta det för det mesta, eftersom deras ego mår bra av det.