Nu när det är semester har vi tid att genomföra förändringar i hemmet. Det allra populäraste är att renovera badrummet. Den renoveringen kan även löna sig när man ska sälja sin bostad.

253409-woman-in-bath

I den här artikeln kan man läsa om att fler renoverar under semester i sommar på grund av det dåliga vädret. Byggvaruhandeln har sett en ökad försäljning i alla avdelningar och sommaren är deras bästa försäljningsperiod under året. Nu när det varit solfattigt har man haft ännu fler kunder i butikerna än normalt. Byggvaruhusen har i juli haft en kraftig ökning på 16,4 procent och förutom det dåliga vädret lockar även den planerade sänkningen av ROT-avdraget fler människor att renovera just i år. Försäljningen har som sagt ökat i alla avdelningar men framförallt på badrumsavdelningen.

Trender i badrummet

Badrummet är alltså ett populärt rum att renovera just nu, och det är inte så konstigt med tanke på hur härligt det är att han ett fint och fräscht badrum. När det gäller trender inom badrum har rummet gått från att vara något som bara måste finnas, till ett rum som man vill vistas i och njuta av. Badrummet får därför vara fint och lyxigt med antingen en stor och härlig dusch eller kanske till och med ett bubbelbadkar. Är man ute efter just det, kan man hitta bubbelbadkar hos Badspecialisten, som verkligen är experter på området. Något som är trendigt när det gäller badkar är att placera badkaret mitt i rummet om man har plats. Detta ger en friare känsla, tipsar Expressen.

Renoverat badrum ökar värdet

Tycker man att det kostar lite för mycket pengar att renovera badrummet, kan man faktiskt se badrumsrenoveringen som en investering. I Dagens Nyheter kan man nämligen läsa att den bästa investeringen för att öka värdet på en bostadsrätt inför försäljning är just att renovera badrummet. Det är över en tredjedel av drygt 500 mäklare i en undersökning som anser detta och om några har koll på sådant borde det ju ändå vara mäklarna. Även när det gäller villor hamnar badrumsrenoveringen på första plats.