Man kommer stöta på perioder och situationer i livet där man känner sig omotiverad, understimulerad, uttråkad och kanske till och med deprimerad. Som tur är går dessa svackor oftast över av sig. I vissa fall hamnar man dock i en situation där man lider av understimulans och brist på motivation, som inte kommer gå över av sig själv. Denna känsla är ju faktiskt inte alltid en svacka utan kan mycket väl bero på att helt enkelt har fel arbete, behöver utvecklas mer, borde byta bransch, ta en paus eller liknande.
 
Man och kvinna i utvecklande möte

Utveckla och utvecklas

Har man suttit på ett och samma kontor i många år och dessutom haft näst intill oförändrade arbetsuppgifter under dessa år så är det självklart inte konstigt att man kanske behöver lite nya utmaningar och vidga sina vyer. I dagens samhälle är det allt fler som på ett eller annat sätt mår psykiskt dåligt. Det kan handla om allt från ungdomar som har dåligt självförtroende eller en tuff situation hemma till människor med allvarliga drogproblem eller psykiska sjukdomar. Detta gör att allt fler idag har ett intresse av att arbeta med och förhoppningsvis hjälpa personer som mår just dåligt. Att gå en coachutbildning från Solidcoaching.se är något som har blivit otroligt populärt. Just coach är ett yrke som allt fler väljer idag. Det är dessutom allt fler som väljer att ta hjälp av en coach både i privatlivet och i arbetslivet vilket gör att det finns gott om arbeten inom denna bransch.

Vill man ta det ett steg längre och bli kurator eller kanske terapeut är socionomutbildningen rätt väg att gå. Även ansökningarna till denna utbildning har ökat markant de senaste åren. Idag är det mycket mer uttalat och ”okej” att ha en terapeut, mentor eller coach och det är inte längre något man hymlar med. Snarare tvärtom. Att ha en egen mentor eller terapeut att gå till är något som idag ses som bra. Ett tecken på att man vill utvecklas, förbättra sin personlighet, sitt sätt att tänka eller handla och så vidare. För många tyder det på styrka att man är öppen med att man regelbundet går till en terapeut eller tar hjälp av en coach i arbetslivet.

Så oavsett om du vill skaffa en coach eller själv utbilda dig till coach, eller något helt annat, så råder vi dig att inte tveka. Du har ett liv, gör det bästa av det och tillåt inte dig själv att fastna i något som inte gör dig lycklig. Lycka till!