Att stress påverkar oss på många olika sätt är inget vi är främmande till vid det här laget. Inte bara påverkar det hur vi mår psykiskt, det kan också ha väldigt stora konsekvenser för vår fysiska hälsa om vi ständigt går runt med mer eller mindre höga stressnivåer. De olika hormoner som utsöndras när vi upplever stress kan skada vår kropp, och stress bidrar allt som oftast till en sämre sömn vilket också gör att vi mår dåligt. En annan sak som ofta sker under natten som kommer från stress är att vi gnisslar tänder. Allt fler gnisslar tänder om nätterna, och i en artikel som tandagnisslan skriver DN så här:

Att gnissla tänder är vanligt, cirka 90 procent av svenskarna gör det då och då – men när det sker så pass ofta och intensivt att ens partner vaknar av oljudet eller om ens tandläkare reagerar på nedslitna tänder, är det ett tecken på att det är dags att förändra något i livet, varnar stressforskare.

Du kan läsa resten av artikeln genom att klicka här. Ja, det kan bli ett problem, både för att man stör sin partner eller för att det leder till negativa saker som nedslitna tänder, ont i käkarna och spänningshuvudvärk som förstör resten av dagen. För att få bukt med det ska du först gå till en tandläkare, till exempel http://distriktstandvarden.se/ och se till att få tänderna undersökta för att se hur stor skada gnisslandet gjort på dina tänder. Sedan bör du skaffa dig en bettskena som förhindrar att du gnisslar tänderna mot varandra. Sedan, när du rått bot på symptomet, då är det dags att ta itu med de bakomliggande orsakerna. Minska på stressen i vardagen, fundera över din livssituation och vad du kan förändra för att bli mer avslappnad och sluta gnissla.